Site in english

A vállalat

In-soft egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, amelyet 1996-ban alapítottak Budapesten. Fő célkitűzése, hogy egyedi szoftvereket készítsen a legkülönfélébb feladatokra, ha nincs, vagy túl drága a piacon kapható alternatíva.

Küldetés

Az egyik legfontosabb az egyedi szoftverfejlesztésben a rugalmasság. Lényegesnek tartjuk, hogy egy szoftver elkészüljön, és ehhez adjuk szakmai tapasztalatunkat és rugalmasságunkat. A specifikáció az alapja mindennek, de ha hibás, akkor nem bontunk szerződést, hanem alkalmazkodunk a körülményekhez.

Mi az egyedi szoftver?

Olyan szoftver, ami adott célra jön létre a megrendelő víziója (és specifikációja) alapján. Nem általános célú, hanem a tervezett feladat megoldására jön létre. A piacon kapható rengeteg szoftver, azonban a legtöbb problémakör még így sincs lefedve, vagy a kapható szoftver túl általános célú, és így nem hatékony a feladat megoldásában.

Az egyedi szoftvernek számos előnye és hátránya van. Előny, hogy pont olyan lesz, amilyet az ügyfél szeretne (felhasználóbarát), általában gyorsabb, és biztosan megoldja a feladatot. Hátránya, hogy fejlesztést igényel, ami időbe telik.

Szoftver életciklusa

Akkor van kész, ha megoldottuk a feladatot

Számunkra fontos, hogy az elkészült szoftver működjön. Ehhez szükséges egy jó terv / specifikáció, amiben segítünk, a szoftver, amit elkészítünk, és a bevezetés, amiben megint segítünk. Az elkészítést és minőségét garantáljuk, a másik kettő viszont gyakran problémákba ütközhet. A legjobb az, ha már a tervezés szakaszára ráláthatunk, és tanácsot adhatunk, felmérhetjük a folyamatokat, rákérdezhetünk a problémásnak tűnő részekre. Az átadás után pedig segítünk a bevezetésben úgy, hogy minden felmerülő problémát kezelünk (ha kell, átírjuk az adott részt).

Támogatás

Bevezetés után jön a garanciális időszak, ami tipikusan 1 év. Az egyedi szoftvereknél ez kritikus, mivel az esetleges utolsó hibák (tervezési, programozási és üzemeltetési) akkor jönnek elő, amikor sokan használják. A garanciális időszak alapértelmezett és ingyenes.